Inimene, abikaasa, ema, president, poliitik, tegija ja tegutseja

Kodune tööinimene, ravim-immuun-puudulikkus, ja muud tegevused

Olen olnud kodukontoris ja võõrastest eemal alates 13.märtsist. Kindlasti jätkub samalaadne seis minu vaates veel vähemalt mai keskpaigani aga vb ka rohkem. Kuidas see kõik siis päriselt mõjub ja toimib?
Esimene nädal oli tegelikult kõige keerulisem. Sahmimine, püüd toidunimekirju läbi mõelda ning kojutellimusi teha võttis nö kogu vaba aja. Töö vajas ümberkorraldamist, kodused harjusid mõttega, et minu tõttu on nemadki rohkem isolatsioonis kui ehk tavalised inimesed.

Siinkohal tänud ja tervitused kõigile neile, kes teisel nädalal mulle helistasid ja kirjutasid ning muretsesid. Ma ausalt olen väga korralik. Poes pole käinud ning kellegagi kohtunud pole, vaid abikaasa ning tütar. Kõikide teistega suhtlen vaid Skype, Webexi, Zoom, FaceTime jt tehnikavahendite kaudu. Tööd on üllatavalt palju ehk siis arvuti taga olen rohkem kui tavaliselt.

Siiratud kopsud nõuavad oma - piisavalt liikumist, sporti, normaalset magamist ehk kõike normaalset normaalses koguses. Ideaalsed päevad vahelduvad problemaatilistega samamoodi kui varem. Une kvaliteedi, liikumise, spordi, töö ja koduasjade tasakaalu paigutamine  tundub praegu muidugi keerulisem. Tujudki vahelduvad meil kõigil ilmselt praegu kiiremini kui muidu. 

Mul endal on pisut ja pidevalt selline ... nokk kinni, saba lahti tunne ;) 
kui teen trenni, aga väljas ei käi, siis ei tööta neerud hästi
kui käin väljas, siis mõtlen kuhu ja millal minna, et kellegagi ei kohtuks
kui jalutan pikalt, siis selleks kulub palju aega
kui jalutan kiiresti, siis pean enne ilmauuringut tegema, et ei külmetuks
kui magan kehvasti, siis ei jaksa miskit teha
kui päev on täis Skype, siis ei saa trenni teha enne õhtut
kui õhtul trenni teen, siis ei saa õigel ajal magama, und ei tule lihtsalt
kui pikalt käin, siis on sääred krambis ja kivikõvad ja ei lase öösel magada
kui ei joo vett piisavalt, siis valutab pea
kui joon vett liiga palju, siis tekivad tursed
kui käin palju väljas, siis on hundiisu
kui väljas ei käi, siis jääb selg kangeks
jne jne jne
AGA see kõik on suures pildis köki möki

Paljude inimeste jaoks on mu tasakaalu nimekiri täitsa naeruväärne. Saan sellest isegi aru :) Aga lihtsalt nii on... Ma olen kodus, ma saan teha tööd, mis on tänases kriisis vajalik, ma pole kodus üksi, mu teised lähedased on terved. Ma tõesti loodan, et kõik, kes te olete väljas, tööpostil - peate vastu ja püsite terved! Ma tõesti usun, et terve mõistus võidab ning ka pärast viiruse tõkestamist läheb elu edasi. Päris elu, muutununa, kuid paremana ning lahendusi tuleb rohkem ning paremaid, kui me täna arvame.

Püsige terved!
Eelmine
Ohtlik viirus ohustatud liigile
Järgmine
Päevaplaani poolt ja vastu 

Lisa kommentaar

Email again:

Kommentaarid: 4

TLkQUofcAx YCeZBtvbDTMqcUf May 26, 2020
hHEPFaoctBYQbreW vSGeKnEUjNBy May 26, 2020
TtBChuqgZNlrL rsADxveoU Jul 03, 2020
NSuMkzbE NSAHgGkX Jul 03, 2020