Inimene, abikaasa, ema, president, poliitik, tegija ja tegutseja

Kui lapsed on kodust välja kolinud …

… siis on uskumatult palju teha ja uskumatult vähe kohustusi. Sa võid mehega teha sisuliselt kõike mis pähe tuleb. Ainuke asi mis tuleb lastele selgeks õpetada, et helistage enne kui läbi astute :)
Lastel on vanematest teistsugune ettekujutus, kui me iseendast ise arvame. Meie lapsed on näiteks veendunud, et mulle meeldib remonti teha :).  Mulle meeldib hoopis  asju ja uusi lahendusi välja mõelda ja muidugi peale remonti lõpptulemus. Mulle meeldib kui mu sahtlid ja kapid on korras -  kui need seda pole, siis on minu sees segadus. 

Esimest korda elus ma vahest ei tea täpselt, kus mul mõni asi asub ehk millisesse kappi ma asjad panin, sest kasutusel on ju nüüd ka kapp mida enne kasutas laps. Ma olen super asjade ära paigutaja. Minia soovitas, et võiksin sellega töiseltki kätt proovida.

Lahe, äge aga naljakas ka on kahekesi elada. 

Alguses harjutasime päris kaua nelja asemel kolmele süüa tegemist, siis harjutasime vähem liha tegemist kui laps lõpetas maailmatasemel iluvõimlemise, nüüd harjutame söögi tegemist kahele või kuuele ehk siis kui nad kõik on söömas.  Meile tulevad nüüd meelde paljud vanaaegses toidud, mida lastega polnud aega teha. Täna arutasime näiteks heeringate marineerimise mälestus. Tuleb vist uuesti katsetada.

Raamatuid oleme lugenud ja filme vaadanud rohkem, ujuma jõudnud või niisama olnud. Jalutanud Tartu peale burksi sööma või Õllemuuseumisse või lihtsalt kinno mõnd suvalist filmi vaatama. Ekspromt asju on minu ellu tulnud järjest enam. 

SUME festivalid Tallinnas ja Pärnus on sel suvel käidud, põnevusfilmid kinos vaadatud, ujutud erinevates kohtades, Põhjarannik läbi sõelutud, isegi mitu korda Peipsi äärde jõutud, sõbrad ja tuttavadki enamuses üle vaadatud. Minu kalender on endiselt täis ette planeeritud asju, kuid spontaansust on oluliselt enam. Mitte, et lapsed oleks seganud 😂 Jõuaks rohkem veel,  kui seda kevadise covidi ja suvise paragripi väsimust nii palju poleks … suvi kestab

Eelmine
Minust ilustamata
Järgmine
Enesekesksuse kena kunst

Lisa kommentaar

Email again: