Inimene, abikaasa, ema, president, poliitik, tegija ja tegutseja

Kes armastab apteegireformi ?

Mina olen tüdinud. Ausalt. Minu arvates on meil selgelt liiga palju apteeke, eriti kuna maksumaksjana neid üleval peame.  Meil on Euroopas vist inimese kohta üldse kõige rohkem apteeke :) Jura ruudus. Matemaatika ütleb, et mida vähem on apteeke, seda vähem on kulusid mida katta.
Patsiendina tahan, et mul oleks koduapteek, kus on kõik vajalik olemas. Praegu jooksen tarbijana mitme apteegi vahel, sest ühes pole kunagi kõike, mida vajan. Jah, internetist saab ka tellida AGA olete proovinud? Kui sa oled liikuv inimene ja töine ka, siis sul päriselt pole selle aeg luubis teenuse jaoks aega. Lisaks pole ka nendel kõike olemas!!! Aga ehk see e värk areneb...

Novembris käisin ravimivarusid täiendamas oma apteegis. Letis polnud minu tavapärast teenindajat, vaid keegi uus. See uus - tüüp püüdis mind surnuks rääkida kuidas geneeriline ravim sobib täpselt samamoodi kui see, mida ma kogu aeg tarbin. Minu seletus, et tahan mida tahan, ei läinud talle eriti korda. Kogu kehakeelega sain tagasisidet, et olen täitsa loll klient, kes ei saa aru, et tal pole seda originaalravimit! Ausalt öeldes ei viitsinud vaielda ja jätsin ka muud ravimid ostmata. Läksin teise apteeki.

Teises apteegis oli enamus ravimitest olemas, kuid oh imet... Letis inimene, kes küsis väga viisakalt a la et olen eelmisel korral üht geneerilist ravimit ostnud, kuid tema soovitab originaali osta. Selle konkreetse ravimi puhul olevat toime parem. Ostsin siis selle ravimi puhul originaalravimit. Selles apteegis olid parasjagu puudu minu insuliinisüstla nõelad, õigemini pikad olid olemas aga lühemaid, mida vaja, otsas.   Lühikesed on muide alati otsas :) Ehk et kaks apteeki käidud ja ikka polnud kõik asjad olemas.

Reaalselt on nii, et kui võtta vaid üht- kaht ravimit, siis ilmselt pole tõesti alati vahet kas tegemist on geneetilise või originaalravimiga. Minu ravimikokteiliga aga sobivad vaid konkreetsed kombinatsioonid. Ära testitud selle aasta jooksul mitmel korral.

Kui satun oma nn koduapteegis oma teenindaja juurde, siis ei pea enam seletama MIKS selliseid ravimeid ja lisaaineid ostan. Teenindus on meeldiv, kiire ja "apteeker"orienteerub hästi minu retseptides. Muudes apteekides on suht tüütu kogu aeg kõike seletada. Lõpetaks ära paanika 1. aprilli üle. Liiguks step by step.

Lisaks, kes võtavad ravimeid regulaarselt - kahe kuu varu peab kodus olema - on minu kogemus ning koduapteekri soovitus. Kõik inimesed ja eriti väikeste laste vanemad - esmaabi ravimid peavad kodus olemas olema alati!

ps Kindlasti olen apteekidega seotud  ehk elu lõpuni apteekidest (täpsemalt öeldes küll retseptiravimitest) sõltuvuses olev isik :)

Eelmine
Ma olen vahel hirmus pragmaatiline...
Järgmine
2019 kokkuvõte

Lisa kommentaar

Email again:

Kommentaarid: 4

KdsCiIED toRCyMBgAGbcdvhz Jan 16, 2020
oCgitWOzawfQ PJirMlmWcI Jan 16, 2020
RmsoIPVvwWUNguF CuZYfoIxv Mar 12, 2020
uwEUvXgK CzZRYOElKFwaW Mar 12, 2020